top of page

Projecte Sira busca crear un espai on humanitzar l'avortament, busca entendre que darrere de cadascuna d'aquestes decisions hi ha una dona que ha de viure, a la seva manera, lligada de per vida al que va poder ser i no va ser.

 

Es tracta de desvincular una decisió com aquesta de l'imaginari col·lectiu superficial i absolutista. Al final, la intenció en tot això és generar un espai d'acompanyament, seguretat i cura, oferir un lloc de comprensió des de diferents cares d'una mateixa realitat on no hi hagi marge per al dubte, la crítica o el tabú.

 

Abans de fer-ho de forma col·lectiva ve un treball individual previ on una viu el seu dol i l'incorpora... Per a això és important comptar amb un ritual, amb un moment carregat de material simbòlic que ens ajudi a entendre que un embaràs sempre dóna lloc a un naixement, potser no el d'una criatura sinó el de nosaltres mateixes.

 

En aquest cas el ritual passa per un procés creatiu per tal de materialitzar el viscut i fer-ho tangible per a que formi part de la nostra història com una experiència vital més, regalant pau i acceptació al que vam escollir.

 

La idea doncs és donar cabuda al que el cos demani.

 

Tot aquest procés va acompanyat d'una part fotogràfica, ja que diuen que allò que no s'anomena no existeix i que tot conflicte privat és públic realment. Nosaltres posem cara i cos a aquesta causa per fer-la real i la nostra.

 

 

 

Col·laboradores:

Elena Gutiérrez @elenssinh

Mireia Artacho - @vivadetantovivirr

 Alba Luz - @albaluz.arte

 Andrea Poulain - @bast.art.onisa

 Shiroi  Hana - @shiroihananokakumei

Mar Nantas - @marnantas 

Antonella Volguer - @anto_volguer 

Nataxa Ruzafa @nataxaruzafa

Selva Sowl 

bottom of page