top of page

GENT GRAN

Per tal de combatre l'expansió de la Covid-19, s'han adoptat un conjunt de mesures per protegir i acompanyar les més de 350.000 persones majors de 65 anys de la ciutat, el grup de major risc davant el coronavirus juntament amb les persones amb malalties cròniques

Entre les diverses mesures que s’han aplicat, l’Ajuntament de Barcelona ha reforçat programes com:
-  el de Teleassistència
- el projecte Radars festinat a donar suport a persones que viuen soles
- el programa Vincles, especialment pensat a vèncer la solitud.

Però no són els únics projectes adaptats a la situació; clica, i esbrina’ls tots plegats.

En aquest enllaç trobareu el recull de tots els serveis i el seu funcionament: https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/ara-mes-que-mai-vetllem-per-la-proteccio-i-la-cura-de-les-persones-grans-2_933559/?utm_source=Districtes%20%2F%20Sant%20Mart%C3%AD&utm_medium=email&utm_campaign=Butllet%C3%AD%20Sant%20Mart%C3%AD%20Actualitat&utm_content=20200404_link_main_new_1_Butllet%C3%AD-e%20Sant%20Mart%C3%AD%20Actualitat

 

Com pots tenir cura de les persones grans que tens a prop?
El projecte RADARS fomenta el bon veïnatge amb recomanacions perquè els veïns i veïnes tinguin cura de les persones grans que viuen a la seva comunitat. Entre les petites accions que poden ser una gran ajuda, hi ha:

  • Protegiu-vos vosaltres per poder protegir els altres: seguiu les recomanacions de l’Agència de Salut Publica, tingueu cura de la higiene, eviteu el contacte físic, i si teniu símptomes o sou col·lectiu de risc, quedeu-vos a casa.

  • Podeu fer companyia de moltes maneres: comuniqueu-vos i converseu amb les persones grans perquè se sentin acompanyades. Truqueu-los per telèfon o parleu des de la porta deixant dos metres de distància.

  • Doneu un cop de mà a qui no es pot desplaçar: aprofiteu els vostres desplaçaments per fer els encàrrecs dels veïns i veïnes més grans.

     

Consulta els Consells de Seguretat

Davant un possible cas de violència vers la gent gran, consulta la Guia d’actuació de Mossos d’Esquadra

RADARS.jpg

Recomanacions sanitàries pels grups de risc

Casal de Gent Gran
Si durant aquests dies no saps que fer, manten-te actiu amb les activitats de la xarxa de Casals de Gran. Per veure la programació online: https://twitter.com/XarxaCasals_StM

Campanyes solidàries

Campanya Cap àvia sense un bon ÀPAT

Des Sagardi s'ha posat en marxa la campanya Cap àvia sense 01:00 bon APAT que està enfocada a persones majors de 70 anys, i aquest és l'únic requisit que han de complir, ja que pensem que en el moment actual són les persones amb més risc i amb menys recursos de mobilitat.

Per apuntar només cal trucar a el telèfon: 93 635 83 31 per parlar amb una de les companyes i deixar totes les dades que necessitem (nom complet, adreça, telèfon, DNI i data de naixement).

 

El repartiment serà diari, de dilluns a diumenge, de 10h a 14h, i es farà deixant el APAT a l'ascensor o al portal de la persona.

 

El menú consisteix en un primer de sopa, crema o amanida, un segon de peix o carn amb verdures i unes postres de fruita o lacti.

#PARLAGRAN

Les veus de les persones grans s’escolten durant el confinament. 

Parlagran  un programa on la veu principal, la tenen les persones grans. És un espai per compartir, riure'ns i acompanyar-nos durant 30 min, amb la conducció d’elParlante.

https://www.youtube.com/results?search_query=%23ParlaGran

bottom of page